fbpx
Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Praxis; BBQ schoonmaken  

Praxis; BBQ schoonmaken  

Het schoonmaken van uw barbecue is wellicht geen favoriete taak, maar het is wel essentieel. Een schoon rooster zorgt ervoor dat vlees en groenten beter smaken en dat alles minder snel aanbrandt.

Begin altijd met het reinigen van uw barbecue rooster direct na gebruik, wanneer het nog warm is, zodat voedselresten gemakkelijker te verwijderen zijn. Laat het rooster vervolgens volledig afkoelen en maak het schoon met wat sop en een zachte spons. Nadat het rooster is gereinigd, uw barbecue is afgekoeld en de kolen zijn gedoofd, kunt u de kuip van uw barbecue schoonmaken.

Bij een gasbarbecue of elektrische barbecue is de schoonmaakklus veel gemakkelijker en sneller. Begin met het reinigen van het rooster wanneer het handwarm is. Veeg het schoon met een doek en plaats het rooster terug in de kuip. Sluit het deksel en zet uw barbecue een kwartier op de hoogste stand. Laat het vervolgens afkoelen. De overgebleven vet- en vuilresten zijn nu verkoolt en kunnen gemakkelijk worden verwijderd met een borstel.

Als u de barbecue een tijdje niet gebruikt of als het gaat regenen, zet hem dan binnen of dek hem af met een barbecuehoes.

Dr. C.J.K. van Aalstweg 14, T. 0229-249120, www.praxis.nl